Kombi yoğuşma suyu nedir?
Yüksek verimli yoğuşmalı kombilerde ve ısıtma kazanlarında yanma işlemi sırasında baca gazı hattında yoğuşma suyu üretilir. Bu su güvenli bir şekilde boşaltılmalıdır. Yoğuşma suyunun pH değeri normalde 3 ile 4 arasındadır ve asidik olarak kabul edilir. İçme suyunun pH değeri 7 ile 8 arasında olmalıdır.
Yoğuşmalı kombiden çıkan su zararlı mıdır?
Yoğuşan kombi baca gazının yoğuşması nedeniyle, kombi kazanının altından klima suyu gibi bir sıvı akar. Bu sıvı, baca gazı ve su buharının asidik bir karışımıdır. Canlılar için zararlıdır. Bu nedenle, insanlara, hayvanlara ve bitkilere zarar vermemek için kapalı bir gidere yerleştirilmelidir.
Kombi suyu temiz mi?
Bu kondensat genellikle asidik olana yakın bir pH’a sahiptir, ancak genellikle zararsızdır ve doğrudan kanalizasyon sistemine boşaltılır. Kanalizasyon kendi başına toksik değildir, ancak duman sızıntısı gibi durumlar ciddi sağlık riskleri oluşturabilir.
Klima yoğuşma suyu içilir mi?
İçme, ütüleme vb. amaçlı kullanıma uygun değildir. Saf su kullanımına uygun alanlarda kullanılabilir.
Yoğuşma suyu saf su mu?
Klima kondensatı, klima sisteminden çıkan su saf sudur.
Yoğuşmalı kombinin özelliği nedir?
Yoğuşmalı kombilerde baca sisteminin önüne takılan eşanjör sayesinde gazdaki su buharı bacadan çıkmadan önce ayrıştırılarak enerjiye dönüştürülür ve tekrar kullanılır. Bu sayede doğal gazın kullanım verimliliği artarken çevreye zararlı gazların salınımı da azaltılmış olur.
Yoğuşmalı kombiden su gelir mi?
Yoğuşmalı kombilerde yanma sırasında oluşan egzoz gazları su buharı içerir. Bu su buharı kazan tarafından tekrar kullanılır ve kondensat olarak adlandırılır. Ancak bacanın eğiminde bir sorun varsa, su buharı bacanın tepesinde su birikintileri oluşmasına neden olarak suyun bacadan dışarı sızmasına yol açabilir.
Yoğuşmalı kombi neden su tahliye eder?
Kombideki su basıncının 1,5 bar civarında olması önerilir. Bu basınç 1 barın altına düşerse, ısıtıcılara yeterli su ulaşmayacak ve sıcaklık düşecektir. Ancak, bu basınç 1,5 bardan önemli ölçüde yüksekse, cihaz bu aşırı basıncı azaltmak ve böylece suyun akmasına izin vermek isteyecektir.
Yoğuşmalı kombi kaçta yanmalı?
Yoğuşmalı kombi kullanıyorsanız, kombideki sıcaklık ayarı 55 dereceyi geçmemelidir. Yoğuşmalı kombilerde, sıcaklık ayarı 50 derecenin üzerindeyse yoğuşma oranı düşecektir. Yoğuşma oranındaki bir düşüş, kombide olması gerektiği kadar iyi performans göstermeyeceği anlamına gelir.
Yoğuşma suyu kokar mı?
Kokusu yoktur, sessiz ve titreşimsiz çalışır.
Kombiye kaç günde bir su basılır?
Kombi basıncını artırma işlemi hakkında en sık sorulan sorular ve yanıtları… Kombiye ne sıklıkla su pompalanmalıdır? Kazan içindeki su seviyesini artırmak için belirli bir günlük aralık yoktur. Ortalama bir kazanın su basıncı genellikle her 2-3 ayda bir düşer.
Kombinin ısıttığı su içilir mi?
Doğalgazlı İçme Suyu Doğalgazlı su karbon monoksit içerdiğinden içilmeye uygun değildir.
Klima suyu çiçeklere verilir mi?
Kimyasal temizleyiciler kullanmayan bir klima sistemi ve temiz bir drenaj sistemi ile klima suyu bitkilerinize zarar vermeden kullanılabilir. Klima suyunu bitkileriniz için kullanırken bitkilerin sağlığını düzenli olarak kontrol etmeyi ve gerekirse normal sulama suyuyla karıştırmayı unutmayın.
Klima suyu kireçli mi?
Klima sistemlerinden çıkan suyun kimyasal yapısı – Saf sudur. Musluk suyuna kıyasla kireç, klor, florür ve sodyum içermez. Oksijen içeriği yüksektir. Çok az miktarda da olsa bakır, alüminyum ve kurşun gibi metaller içerir.
Yoğuşma suyu ne demek?
Atmosferdeki su buharının gaz halinden sıvı haline geçişidir. Yoğunlaşma, havanın belirli bir sıcaklıkta suyu artık tutamadığı doğal bir olaydır. Yoğunlaşma başladığında, yoğunlaşan gaz halindeki madde çevreye ısı verdiği için çevrenin sıcaklığını artırır.
Yoğuşmalı kombi suyu nasıl boşaltılır?
Kazan suyunu boşaltmak için, kazanın altındaki tahliye vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir. Su akışı durana kadar beklemeniz ve fazla suyun boşaltıldığından emin olmanız önerilir.
Kombinin yoğuşması olduğunu nasıl anlarız?
Yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombiler arasındaki en önemli fark, her iki kombilerin de farklı çalışma prensiplerine sahip olması gerçeğiyle özetlenebilir. Yoğuşmalı kombilerde, yanma işleminden sonra gazdaki nem yoğuşur ve ortaya çıkan buharlaşma ısısı kullanılır.
Kombi neden yoğuşma yapar?
Klasik kombi kazanlarında egzoz gazı çıkış sıcaklığı 250 ºC civarında iken, yoğuşmalı kombi kazanlarında 50 ºC civarındadır. Bunun sebebi baca gazındaki su buharının 55 ºC civarında yoğuşmaya başlamasıdır.
Kombi yoğuşma işareti nedir?
Yoğuşma sifonu fonksiyonu, kazanınızı ilk kez çalıştırdığınızda veya kış moduna aldığınızda etkinleştirilir. Kazanınızı bu durumda bırakın. Uyarı mesajı kısa süre sonra kapanacaktır. BOSCH LO UYARISI: Bu kod, kazanınızdaki çocuk kilidinin etkinleştirildiğini gösterir.