Bursa’yı nasıl tanıtırız?
Kendine özgü bir yemek kültürüne sahip bir şehir; Osmanlı mutfağı, kebapları, pideleri ve köfteleri, ev yemekleri ve kestane şekerleriyle müzeler şehri; tarihi yapıları ve mevcut müzeleriyle adeta bir “açık hava müzesi”. Bir turizm şehri; herkesin Bursa’ya gelmek için bir nedeni var.
Bursa’nın belirgin özellikleri nelerdir?
Bursa, kültürümüzde önemli bir yeri olan Hacivat ve Karagöz’ün memleketi olarak da bilinir. Sırtını Uludağ’a dönen bu şehir, yüzünü Marmara’ya dönmüştür. Bereketli ovaları, termal kaynakları, gölleri ve tarihi değerleriyle Türkiye’nin en büyük ve en önemli şehirlerinden biridir. Dünyanın en hızlı gelişen şehirlerinden biridir.
Bursa ne şehri olarak bilinir?
Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden biridir. Şehir, İstanbul’dan sonra ikinci en büyük ihracata sahiptir. Şehrin futbol takımı Bursaspor, 2009/10 sezonunda Süper Lig şampiyonudur. Sanayi istatistiklerine göre Bursa, Türkiye’nin en büyük sanayi şehri ve en büyük otomobil üretim merkezidir.
Bursa’nın en meşhur ürünü nedir?
Bursa denince akla ilk gelen tabi ki İskender kebaptır. Hatta Bursa’ya özellikle İskender kebap yemek için gelenler bile vardır. İskender kebap dışında cantık, İnegöl köfte ve pideli köfte de en çok tercih edilen lezzetlerdendir.
Bursa neyi ile tanınır?
Bursa’nın bereketli topraklarından elde edilen meyve ve sebzeler Türkiye’nin en prestijli ürünleridir. Bursa, ismiyle özdeşleşmiş şeftali, Deveci armudu, Apolyont kirazı, sofralık zeytin ve çelik gibi en kaliteli ürünlerin yetiştirildiği bölgedir.
Bursa’dan denince akla ne gelir?
Bursa denince akla gelen 10 şey: Uludağ Bursa denince akla ilk gelen kış turizminin başkenti Uludağ’dır. … Timsah Yürüyüşü … İskender Kebabı. … 2009/10 sezonu şampiyonu Bursaspor. … Timsah Arena. … Kestane Şekeri. … Bursaspor Sedat. … İpekböceği.Daha fazla makale…•30 Mart 2016
Bursa’nın lakabi nedir?
Doğal zenginlikleri, yeşil dokusu, bin’e yakın anıt ağacı, termal suları ve şifalı kaplıcalarıyla “Yeşil Bursa” olarak anılan bu tarihi şehir, geçmişte ve günümüzde bile birçok gezgin ve tarihçinin ilgisini çekmiştir. Hz. Salomon’un “Burası cennet” dediği Bursa…
Bursa’nın milli kültür öğeleri nelerdir?
Erguvan Festivali, geleneksel sohbet toplantılarından Danışıklı ve Gezek, hamam kültürü, bıçak kültürü, İznik çinileri, Köfün kültürü ve Mevlit geleneği Bursa adına Ulusal Somut Olmayan Kültürel Miras Envanteri’ne girmiştir.
Bursa’nın doğal özellikleri nelerdir?
Bursa’nın yemyeşil doğasının yanı sıra Uludağ, İznik Gölü, Gölyazı, Uluabat Gölü, Longoz Ormanları, İnkaya Asırlık Çınarı, Misi Köyü, Suuçtu Şelalesi ve Ayvaini Mağarası da kentin doğal güzellikleri arasında yer alıyor.
Bursa’nın en meşhur yeri neresidir?
2543 metre yüksekliğiyle Uludağ, Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı, Türkiye’nin en popüler kış sporları merkezi ve Bursa’nın en turistik yeridir. 1933 yılında ilk otelinin kurulmasıyla kış turizmi alanında gelişmeye başlayan Uludağ, günümüzde Türkiye’nin kayak için en popüler yerlerinden biridir.
Bursa’nın ilk adı nedir?
1887 yılında Yenişehir, Bilecik’e bağlandı. Gemlik’e bağlı bir bucak olan Pazarköy/Orhangazi, 1893 yılında tekrar ilçe oldu. 1918’den sonra Hüdavendigar ismi Bursa Vilayeti’ne dönüştürüldü.
Bursa’nın hangi meyvesi meşhur?
Bursa, şeftalisiyle ünlü bir şehirdir. Bursa’da birçok farklı türü yetişen şeftali, yaz aylarının en popüler meyvelerinden biridir. Çin’den dünyaya geldiğine inanılan şeftali, uzun ömür ve ölümsüzlüğün simgesi olarak kabul edilir.
Bursa’nın meşhur tatlısı nedir?
Bursa’nın meşhur tatlısı ‘Duvalı’ | Tatlı üreticisi Orhangazili sınırları aştı | Habertürk TV | Facebook.
Bursa’nın özel yemeği nedir?
İskender Kebab.İnegöl Köfte.Cantık.Pideli Köfte.Kemalpaşa Tatlısı.Kestane Şekeri.Süt HelvaSıra.
Bursa’nın neyi meşhur hediye?
Bursa’ya özgü hediyelik eşyalar arasında ipek kumaşlar, havlular, temalı takılar, kupalar, anahtarlıklar ve magnet, reçel, kestane, şeftali gibi gıda ürünlerini bulabilirsiniz.
Bursa ne diye anılır?
Prusa ismi kralın ismini ifade eder. Osmanlılar fethettikten sonra önce Brusa sonra da Bursa adını aldı. İlk şehit Sultan I. Murad’ın ölümünden sonra şehir Hüdavendigar Vilayeti olarak anılmaya başlandı.
Bursa’nın lakabi nedir?
Doğal zenginlikleri, yeşil dokusu, bin’e yakın anıt ağacı, termal suları ve şifalı kaplıcalarıyla “Yeşil Bursa” olarak anılan bu tarihi şehir, geçmişte ve günümüzde bile birçok gezgin ve tarihçinin ilgisini çekmiştir. Hz. Salomon’un “Burası cennet” dediği Bursa…
Bursa’nın önemi nedir?
İpek üretiminin merkezi olan Bursa, Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti oldu. Bu dönemde Sakarya Havzası ve Marmara bölgesindeki Osmanlı fetihlerinin amacı batıya doğru ilerlemek ve Rumeli’ye nüfuz etmekti. Milattan önceki yıllarda kurulan Bursa, daha sonra Romalıların eline geçti.
Bursa’nın neyi meşhur tarihi?
Bursa Kapalıçarşı, Cumalıkızık Köyü, Bursa Ulu Cami, Bursa Kent Müzesi, Mudanya Mütareke Müzesi, İznik Kalesi, Tarihi Rum Mahallesi, Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri ile Muradiye Külliyesi görmek isteyebileceğiniz tarihi yapılar arasındadır.